Pavlova für 2 Personen:
2x Eiweiß
130g Puderzucker
1 EL Zitronensaft
1 EL Speisestärke (8g)
Vanilleextrakt, nach Vorliebe
Creme:
200g Sahne
20g Vanillecreme
Früchte nach Wahl
Zubereitung:
Das Eiweiß mit einem Handmixer zu Eischnee schlagen und Puderzucker sowie den Zitronensaft hinzufügen. Zum Schluss die Speisestärke durch ein Haarsieb auf die Eischneemasse geben und vorsichtig unterrühren. Die Form ist frei wählbar. In den auf 130 Grad Umluft vorgeheizten Backofen geben und nach 10 Minuten Backzeit die Temperatur auf 100 Grad unterstellen und für 90 Minuten weiter backen. Gut auskühlen lassen, bevor ihr die Creme und die Früchte dekoriert.
Für die Creme die Sahne steif schlagen und die Vanillecreme dazugeben. Die Creme auf die Pavlova dekorieren und danach die Früchte drauf verteilen. Leckeres Kaffeesieren
Pavlova for 2 people:
2x egg white
130g powdered sugar
1 tbsp lemon juice
1 tbsp cornstarch (8g)
Vanilla extract, if you like
Cream:
200g cream
20g vanilla cream
Fruit of your choice
Preparation:
Beat the egg white with a hand mixer to the egg whites and add the powdered sugar and lemon juice. Finally, pour the cornstarch through a hair sieve onto the egg white mixture and carefully stir in. The shape is freely selectable. Place in the oven, preheated to 130 degrees, and after 10 minutes of baking time, lower the temperature to 100 degrees and bake for 90 minutes. Allow to cool well before decorating the cream and fruits.
For the cream, whip the cream until stiff and add the vanilla cream. Decorate the cream on the pavlova and then distribute the fruit on top.