Ciabatta – Brötchen nach einem Rezept von @shalyn.s_kuechenparadies
Zutaten:
450g Mehl (Typ 405)
50g Grieß
10g Hefe
1TL Zucker
lauwarmes Wasser
2TL Salz
2EL Olivenöl
Zubereitung:
Die Hefe in Wasser auflösen. Alle anderen Zutaten in eine Schüssel geben und dann das Wasser mit der Hefe dazu geben. Alles zusammen mit einem Knethaken oder den Händen kneten, ca. 10 Minuten. Nun den Teig für 1 – 1,5 Stunden gehen lassen. In der Zeit ungefähr 2-3-mal kneten. Arbeitsfläche mit Mehl und Grieß bestreuen. Den Teig darauf auseinanderziehen und in 8-10 Stücke teilen und schön formen. Zum Schluss nochmal 20 Minuten auf dem Backblech gehen lassen. Mit Mehl und Grieß bestreuen und bei 240Grad Ober- und Unterhitze ca. 25-30 Minuten backen je nach Bräune und Backofen.
Ciabatta buns based on a recipe from @shalyn.s_kuechenparadies
Ingredients:
450g flour (type 405)
50g semolina
10g yeast
1 teaspoon sugar
350ml lukewarm water
2 teaspoons salt
2 tablespoons olive oil
Preparation:
Dissolve the yeast in water. Put all other ingredients in a bowl and then add the water with the yeast. Knead everything together with a dough hook or your hands for about 10 minutes. Now let the dough rise for 1 – 1.5 hours. Knead about 2-3 times during this time. Sprinkle the work surface with flour and semolina. Pull the dough apart and divide into 8-10 pieces and shape them nicely. Finally let rise for another 20 minutes on the baking sheet. Sprinkle with flour and semolina and bake at 240 degrees top and bottom heat for about 25-30 minutes, depending on the browning and oven.